De leerkrachten van de groep Wi Sa Strey zullen morgen om half 11, weer voor het kabinet van de president staan. Dat zegt Meredith Hoogdorp, een van de trekkers van de groep. De leerkrachten van Wi Sa Strey hebben zich samengebundeld in het Syndicaat van leerkrachten, een leerkrachten vakbond.
Ondanks de uitspraken eerder gedaan door Hoogdorp dat zij uit de vakbond zullen stappen, omdat deze niet genoeg opkomen voor de leerkrachten, is toch besloten om zich aan te sluiten bij een. “We moeten verantwoordelijk blijven en hebben de backing wel nodig en dat hebben we gehad bij het Syndicaat”, zegt Hoogdorp.
De groep leerkrachten hebben eerder een spoedbijeenkomst gehad en hebben de pers te woord gestaan. Volgens Hoogdorp en de trekkers groep was het Syndicaat die valt onder de COL de juiste plek, omdat zij dezelfde behoeften hebben. “Onze doelen komen overeen en we hebben gezien dat zij een strijdvaardige groep zijn, de COL komt op voor haar leden”, zegt Hoogdorp.
De leerkrachten zullen daar als ondersteuning zijn voor de COL, die twee maanden geleden al een afspraak hadden met de president, om de gesprekken voort te zetten. Voorzitter van COL, Hugo Blanker zegt dat zij dan ook de noden van de leerkrachten op tafel zullen leggen voor de president, aangezien zij nu ook onder de COL vallen.
We komen echt niet meer uit
De voorzitter van het leerkrachten Syndicaat zegt dat het onzin is dat de vakbonden niet wisten dat de leerkrachten op straat zouden gaan. “Want de mensen hebben het meerdere malen aangegeven dat zij ontevreden zijn.”
“Wij dekken de mensen wel, want ook wij voelen het.” De vakbonden hebben volgens Hoogdorp niets van zich laten horen nadat de trekkersgroep op straat is gegaan. “Integendeel doet men alsof we tegen de vakbonden zijn, we zijn gewoon tegen het beleid. We komen echt niet meer uit en geven dat ook aan”, zegt Hoogdorp.
Onderhandelingen gestopt
De leerkrachten waren vorig week donderdag al voor een gesprek geweest met de regering, echter zat alleen het clusterminister team aan en was de president niet aanwezig. Dit tot velen ergernis van de leerkrachten. Het onderhandelingsteam van de leerkrachten werd toen teruggefloten door haar mensen om de onderhandelingen meteen te stoppen.
“De president had ons toen beloofd dat hij ons zou ontvangen, maar hij heeft zich niet gehouden aan zijn woord”, werd er toen aangegeven door de boze leerkrachten. Voordat de onderhandelingen zijn gestopt was al afgesproken dat de regering zou kijken als zij waardebonnen ter waarde van SRD 5000 zou kunnen betalen. Ze zouden dezelfde dag na het gesprek nog horen van de minister van Bibis, als de waardebonnen zouden lukken. “We hebben niks gehoord. Er is ook niks meer gedaan voor ons”, zegt Hoogdorp.