“De patiënten worden door de actie van het personeel van RGD zeker gedupeerd”, zegt Rajendra Ramautar, die arts tevens voorzitter van de vereniging van RGD-artsen is.
Hij geeft aan dat het personeel van de verschillende poliklinieken van de Regionale Gezondheidsdienst (RGD) al om 10.00 uur vertrekken van de poliklinieken, waardoor de patiënten niet optimaal worden geholpen. Volgens hem blijven bepaalde artsen nog tot 10.30 uur en 11.00 uur, maar nadien vertrekken de artsen ook, omdat zonder het zorgpersoneel de patiënten niet kunnen worden geholpen.
Ramautar vindt het wel erg dat bij ernstige gevallen na 10.00 uur patiënten niet worden geholpen en verwezen worden naar de Spoedeisende Hulp. Hij heeft wel begrip voor de acties van het personeel. “Het personeel moet vaker staken om hun geld te ontvangen en dat is een ongezonde zaak.”
De arts is van mening dat het, het recht van het personeel en de bond is om in actie te gaan als de afspraken niet worden nageleefd. Volgens hem wil niemand acties voeren, maar actie voeren is een model om pressie te uitoefenen op de regering, zodat zaken snel worden geregeld.
Volgens bondsvoorzitter Robby Naarendorp zijn bepaalde toezeggingen al gedaan
Het personeel voert sinds vrijdag prikacties, waarbij er gewerkt wordt tot 10.00 uur. Een complete lamlegging dreigt, omdat de arbeidsovereenkomst over het jaar 2022 nog niet is getekend. De bond van RGD heeft de directie een ultimatum tot en met woensdag gegeven om zaken rond te krijgen.
Volgens bondsvoorzitter Robby Naarendorp zijn bepaalde toezeggingen al gedaan, maar er zijn nog een paar knelpunten, die de minister van Volksgezondheid woensdag in RVM-verband zal bespreken.
De arbeidsovereenkomsten over het jaar 2020 en 2021 waren ook laat getekend, waardoor de betalingen laat heeft plaatsvonden.