Het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS) zorgt samen met een team van het Nationaal Indoor Stadion (NIS) ervoor dat zaken normaal voort kunnen gaan.
Minister Gracia Emanuel van ROS gaf gisteren voor aanvang van de wekelijkse raadsvergadering van ministers aan dat het NIS niet stuurloos is, ondanks directeur Joël ‘Bordo’ Martinus opgespoord wordt door het Openbaar Ministerie.
Bordo wordt sinds medio november gezocht door de justitie omdat hij verdacht wordt van moord, medeplegen, medeplichtigheid tot moord, doodslag, deelneming in een criminele organisatie, bedreiging met misdrijf, overtreding wet Verdovende Middelen en overtreding wet Money Laundering.
In het opsporingsbericht wordt Bordo die ook bekend staat als ‘Mony hond of A blaka fesi dagu’ geclassificeerd als vuurwapengevaarlijk, harddruggebruiker, alcoholist en vluchtgevaarlijk. Kort voor het opsporingsbericht, zijn er op diverse locaties invallen gedaan, waaronder Bordo’s woonadres. Echter werd hij daar niet aangetroffen.
Emanuel, die alles over deze zaak via de media verneemt, benadrukt dat de opsporing van Bordo een justitiële aangelegenheid is. Ze legt zich bij de zaak neer en wacht de officiële zaken af. Ze bevestigt dat Bordo op dit moment niet naar het werk gaat. Echter wijst ze erop dat er een team ready staat, dat alles heeft overgenomen. “En we wachten rustig de formele zaken af”, aldus Emanuel. De bewindsvrouw geeft aan dat als de zaak langer duurt, het consequenties kan hebben voor de directeur van NIS. “NIS kunnen we niet zo laten. Nu al hebben we een team daar die alles oppakt, we gaan niet veel langer wachten”.
Hoewel de vicepresident Ronnie Brunswijk niet eens is met de achtervolging van Bordo, stelt hij dat hij zich niet wil inmengen in het werk van het Openbaar Ministerie. Het enige wat hij verwacht is dat de organisatie objectief is in hun benadering. Hij is van mening dat de instrumenten van het land niet gebruikt kunnen worden om politieke tegenstanders uit te schakelen.
De vp wijst erop dat functionarissen die niet aan het werk komen ontslagen kunnen worden. “Als je moet werken en niet komt opdagen voor een maand, en je hebt geen verlof, dan is er sprake van onwettige verzuim. De wet zal dan toegepast moeten worden”, aldus Brunswijk die verwijst naar het langdurig verzuim va Bordo.