De christelijke gemeente herdacht op zondag 2 oktober het feit dat zij 36 jaar geleden haar activiteiten aan het Molenpad opstartte. President Chandrikapersad Santokhi was speciaal voor deze viering, die gepaard ging met een herdenkingsdienst, uitgenodigd.
Het staatshoofd heeft tijdens zijn toespraak stilgestaan bij uitdagingen waarmee de samenleving te kampen heeft. Hij heeft daarbij aangegeven dat elke burger, organisatie of beweging nodig is om te werken aan het overwinnen van de uitdagingen.
Santokhi legde daarbij meermaals de nadruk op het belang van gebed, waarvoor hij steeds grote bijval kreeg van de aanwezigen. Muni Radj Singh, apostel bij de Apostolische Bevrijdingskerk van Jezus Christus, gaf aan dat gebed voor Suriname centraal staat bij de viering van het 36-jarige bestaan van de kerk. “Bidden voor Suriname is van cruciaal belang, want als het goed gaat met Suriname, kunnen alle burgers plezierig met elkaar samenleven.” De kerkleider zegt dat het tijd is voor een vernieuwing, verandering en verfrissing, door de wind van Gods aanwezigheid in alle delen en aspecten van de samenleving en geheel Suriname.
De president wees ook op de noodzaak van geloof hebben in het Woord van Jezus Christus. Hij merkte op dat door gebrek aan kennis over ‘het Woord’ Suriname ten onder kan gaan. Het staatshoofd zegt dat hij zijn verantwoordelijkheid neemt in de functie die hij vervult.
“Als iedere Surinamer dat doet, zal er ontwikkeling komen. Gebed is cruciaal, omdat de mensheid niet voor elk probleem een oplossing heeft”, voegde de president eraan toe. Volgens hem zijn de oplossingen voor een deel Gods werk. Zo haalde hij de situatie in Europa aan. “Wat kunnen wij doen aan de oorlog tussen Rusland en Oekraïne? We kunnen alleen maar bidden en vertrouwen op de Here dat het goedkomt.”