De directeur van de Communicatie Dienst Suriname (CDS), Alven Roosveld, zal vanaf 1 april officieel afstand doen van zijn functie.
Dit bevestigt hij in een interview aan de redactie van Key News. Roosveld geeft aan dat hij zich er volledig op zal richten om als woordvoerder van de regering te fungeren. Het besluit om afstand te doen van zijn functie binnen CDS, is volgens Roosveld onderdeel van het herstructureringsplan van dit orgaan, dat onder het kabinet van de president valt.
“Als persoon heb ik zeker meerdere petten op. Een daarvan is directeur CDS, een ander is woordvoerder van de president en dat is een beetje komen te verwaarlozen”, zegt Roosveld. Het besluit om zich vooral in te leven in zijn rol als woordvoerder van de president kan gezien worden als een strategisch zet van de regering.
Fake news
Roosveld staat vooral stil bij de samenleving die overspoeld wordt door fake news, die naar zijn zeggen niet alleen de regering en president in diskrediet brengt, maar ook het werk van de regering te niet doet. “We weten dat er vanuit de politiek bewust campagne wordt gevoerd, terwijl we ook weten dat deze regering heel veel heeft moeten opruimen van de vorige regering. Daar zij zien dat er is opgeruimd, wilt men weer aan de macht en de vruchten van het verrichte werk plukken. Wij willen niet terugglijden daarnaartoe”, zegt Roosveld die benadrukt dat zijn functie om te zorgen voor de juiste informatie, deze onrust in de samenleving ontstaan door fake nieuws moest weerspreken. Als voorbeeld staat hij stil bij alle ophef die is gemaakt over dienstreizen.
Dienstreizen & rendement
“Dienstreizen hebben nooit weinig gekost, terwijl deze regering zich focust op het rendement dat het met zich mee kan brengen. Ik denk dat we zijn vergeten dat er voorheen hele vluchten werden gecharterd bij de dienstreizen, dat heeft deze regering nooit gedaan.”
Roosveld zijn periode als directeur van CDS is niet makkelijk geweest. Hij heeft vanuit de samenleving en ook vanuit de politiek vele slagen moeten incasseren. Een daarvan is personeels issues die in zijn bewind hebben plaatsgevonden.
Ondermaats fungeren
Dat het anders aangepakt had kunnen worden onderkent de CDS-directeur in exit. “De aanpak van een aantal zaken verdienen zeker geen schoonheidsprijsje. Zelf kom ik vanuit de particuliere sector en kom je uit een omstandigheid waar je moet produceren. Als je het niet doet krijg je geen geld. Maar bij de ambtenarij is het weer anders”, geeft Roosveld aan die naar zijn zeggen tegen een mindshift en mentaliteit moest vechten waar het normaal is om ondermaats fungeren als acceptabel te zien.
“Als je binnen de organisatie komt en je hebt twee chauffeurs, een verdient meer dan de andere, omdat die naast chauffeur als beleidsadviseur binnen is gehaald. Wat vraagt dat van mij te doen met de organisatie. Wanneer je het ongelijk faciliteren van mensen aantreft dan corrumpeert het iedereen”, zegt Roosveld die aangeeft dat het brengen van die mindshift een van de grootste uitdagingen was binnen zijn tijd als directeur.
Niet in dank
Het opschonen van de communicatiedienst is hem niet in dank afgenomen. Waarom hij het toch heeft gedaan ligt simpelweg in het feit dat het kan. “Omdat we af moeten van deze mentaliteit en omdat ik het kan. Het klein beetje dat ik kan bijdragen voor mijn land, moet ik doen voor een betere toekomst”, zegt Roosveld.Wie hem zal opvolgen is nog niet duidelijk, wel weet hij dat er intern twee kandidaten zijn geïdentificeerd die het roer zouden moeten overnemen.
“Alleen komt er geen directeur, maar coördinator binnen de communicatiedienst”, zegt Roosveld. Te zijner tijd zal bekend worden gemaakt wie officieel zal overnemen. Hij geeft de garantie dat CDS zal blijven voortbestaan en geplaatst zal worden binnen het herstructureringsplan van het kabinet van de president. “We moeten als woordvoerder en CDS zondermeer nauw met elkaar werken aan de communicatie”, zegt Roosveld.