Dat de Badjajalala bedrijvengroep of andere bedrijven binnen Badjalala betrokken zouden zijn bij de megafraudezaak van de Centrale Bank van Suriname (CBvS) klopt van geen kanten. Dat zegt Renuka Badjalala, financieel directeur bij Badjalala’s Group of Companies tegen Key News.
Op sociale media gaan er heel wat wilde verhalen rond dat het bedrijf ook een van de betrokkenen zou zijn en mogelijk SRD 20.9 miljoen zou hebben ontvangen op een van de rekeningen, maar dit klopt volgens de financieel directeur niet.. “Alles wat op sociale media beweerd wordt klopt van geen kanten en voor geen meter en geen seconde. Ik vraag me ook af vanwaar de mensen met al de informatie komen”, zegt Badjalala die het jammer vindt dat de naam van Badjalala door het slijk wordt gehaald, terwijl zij absoluut niks mee te maken hebben gehad. “Het is niet fijn dat je als organisatie wordt beklad, terwijl je als organisatie niks mee te maken hebt.”
Geen bevroren rekeningen
Er zouden ook geen rekeningen van hen zijn bevroren zoals bij Combe Markt het geval is. “Dat klopt van geen enkele kant. Niks van ons is bevroren en geen enkel equipement van ons is in beslag genomen”, merkt Badjalala op. Combe Markt heeft in een eerder interview aan Key News vertelt dat zij zouden zijn benaderd door een grote cambiohouder om SRD 27 miljoen in cash uit te betalen en dan zou de ‘goede meneer’ op zijn beurt de tegoeden giraal laten overmaken op de rekeningen van Combe Markt. Volgens mede-eigenaar Anil Kalipdewsing, is dit geen vreemde handeling omdat zij vaak genoeg zo mensen hebben geholpen aan cash. Hangende het onderzoek zijn de rekeningen van Combe Markt waarop de tegoeden zijn gestort, bevroren.
Meer wilde de financieel directeur niet kwijt. Zij zegt zij dat het bedrijf later met een officiële statement zal komen. Daarin zal duidelijkheid aangegeven worden wat het bedrijf zal doen en welke stappen ondernomen zullen worden.
In beslaglegging
Sinds dinsdag is bekendgemaakt in De Nationale Assemblee (DNA) dat er middels valse reçu’s betalingen zijn ingediend en ook betaald zijn door de CBvS. De regering zegt dat het zou gaan om SRD 40.9 miljoen. Defensieminister Krishnakoemarie Mathoera maakte dit bekend in DNA. Echter, de oppositie geeft aan dat het om een groter geldbedrag zou kunnen gaan.
Eerder op de dag zijn er voertuigen en een computer van de afdeling Comptabiliteit in beslag genomen bij het Mnisterie van Financiën en Planning en zouden deze ook te maken hebben met de megafraudezaak van de CBvS. Wat iedereen zich momenteel afvraagt, is hoe dit met alle controlemechanismen kon gebeuren bij de moederbank .