Mac Andrew bracht tijdens de meeting met de Bemiddelingsraad het belang en de functie die deze raad heeft naar voren, “omdat men voorbijgaat aan de verstrekkende gevolgen die arbeidsconflicten kunnen hebben voor de gehele samenleving.”
Het herzien van de Arbeidsgeschillenwet van 1946 werd besproken tijdens de ontmoeting. Die moet zodanig worden aangepast dat arbeidsgeschillen worden voorkomen, zodat in een vroeg stadium signalen van een groeiend conflict tussen werkgever en zijn personeel of met de vakbond herkend wordt door proactief te reageren. Hiervoor zal structurele communicatie nodig zijn tussen de partijen. Harold Rusland, voorzitter van de Bemiddelingsraad zegt dat de raad enkele uitdagingen tegenkomt met de verouderde wetgeving. Rusland geeft aan dat de modernisering van de arbeidswetgeving en vooral als het gaat om de Arbeidsgeschillenwet het werk van de raad ten goede zal komen. Er zou reeds een aangepaste wet zijn gestuurd met een schrijven naar het ministerie eerder dit jaar.
Mac Andrew heeft aangegeven de zienswijze van de raad mee te nemen bij het proces van modernisering van de arbeidswetgeving. Ook de overige issues die het functioneren van de raad bemoeilijken hebben de volle aandacht van de minister. De Arbeidsgeschillenwet van 1946 regelt zowel het beslechten als voorkomen van collectieve arbeidsgeschillen, terwijl de Bemiddelingsraad optreedt als bemiddelaar en scheidsgerecht. Ook verleent de raad bijstand aan werkgevers en vakbonden die het voornemen hebben een collectieve arbeidsovereenkomst te sluiten en/of van plan zijn een referendum te organiseren.