Er circuleren al geruime tijd documenten van Siegfried Enthing, waarin staat dat Ronnie Brunswijk in 1990 een voertuig bij hem kocht voor USD 85.000. Brunswijk betaalde de man echter met valse “cocaïne” biljetten. Woordvoerder van de vicepresident, Humphrey Dundas weerspreekt dit statement. “We weten niet vanwaar hij met dat verhaal komt. We vinden het jammer.”
Dundas zegt dat Brunswijk en Enthing elkaar wel kennen, maar de huidige vicepresident heeft nooit een auto van USD 85.000 gekocht bij Enthing. De benadeelde beweert dat het om een rode Volkswagen Passat gaat. Dundas die een onderzoek instelde, zegt de Passat geen A-klasse wagen is en dus nooit USD 85.000 kan kosten. “Trouwens er is toen nooit een auto door Brunswijk gekocht voor USD 85.000.”
De woordvoerder meent dat de vp bijna elke dag te maken heeft met laster verhalen. “In feite willen we geen tijd verspillen aan dit soort zaken.” Hij beweert dat Enthing sociaal zwak was en zijn huis dreigde te verliezen. Brunswijk voorkwam dat Enthings woning werd verkocht. “Hij werd geholpen door Brunswijk, omdat het zijn aard is om mensen te helpen. Dat was het.”
De woordvoerder benadrukt dat er nooit een voertuig voor zo een groot bedrag is gekocht. “Waar is het bewijs dat hij ooit een voertuig heeft verkocht? Waarom komt hij nu ermee? Omdat die man nu vp is. Wil hij zijn imago schaden? We weten niet wat hij hiermee wil bereiken”, zegt Dundas.
Het verbaast Dundas ook dat Enthing zelfs zo ver is gegaan om een brief te richten aan het Kabinet van de President. “Er is wel op dit briefje gereageerd door het Kabinet van de President, maar dit is nooit besproken in de top. Als deze zaak op waarheid berustte, moest Enthing deze zaak bij het Openbaar Ministerie deponeren voor onderzoek. Maar dat is niet gebeurd”, merkt Dundas op. De woordvoerder geeft aan dat deze zaak wel serieus genomen zal worden en er zullen verdere stappen worden gezet.
Enthing zegt dat hij in eerste instantie Brunswijk confronteerde met de valse biljetten, maar hij kreeg te horen van Brunswijk dat hij de biljetten heeft gekregen van de mensen die betrokken waren bij de 1.000 kilogram cocaïne lading in 1990 in Suriname. “Maar, dat is toch niet mijn probleem”, zei Brunswijk toen aan Enthing. Hij probeerde jarenlang geld los te krijgen van Brunswijk, maar het is hem niet gelukt. “Ik ben al moe en ik wil gewoon nu mijn geld hebben”, aldus Enthing.