Twee vrijwilligers bieden sinds donderdag 1000 warme maaltijden per dag aan minderbedeelden in de gemeenschap. Farid en Fazia Habib zijn de initiatiefnemers van dit goede doelenproject dat vijf dagen lang duurt en mensen op drie locaties in Paramaribo voorziet van een warme maaltijd.
Hiermee wilt het koppel een bijdrage leveren aan het beëindigen van honger in het land. Fazia Habib zegt dat het de bedoeling is dat alle religies in Suriname samenbundelen om een helpende hand te bieden waar het nodig is. “Als je samenbundelt word je heel sterk, liefde is onze grootste kracht.” Daarom hebben zij bij het uitvoeren van dit project ervoor gekozen om drie gebedshuizen van verschillende religies te benaderen. Het gaat om SIV Moskee aan de Keizerstraat, de Arya Dewaker Mandir aan de Johan Pengelstraat en de Latour Kerk aan de Latourweg, waar mensen tot vandaag gratis een warme maaltijd kunnen ophalen van 1 uur tot drie uur in de middag.
Fazia Habib gelooft dat honger onnodig is in Suriname. “Het is eigenlijk heel simpel en het is niet zoveel geld als je het gezamenlijk doet. Suriname hoeft geen honger te lijden, want er kunnen genoeg mensen eten van een baal rijst”. Hoewel zij samen met haar man dit initiatief heeft genomen, ziet ze graag dat andere mensen of organisaties doorgaan met het voorbeeld zodat minderbedeelden in de samenleving geholpen kunnen worden. Ze roept daarom eenieder die in de gelegenheid is om op te staan en zich samen te bundelen om honger in het land tegen te gaan. “Want honger in 2023 is gewoon erg”.
Farid Habib vertelt dat hij samen met zijn vrouw al een aantal jaren goededoelenprojecten uitvoert. Echter, het idee om een voedingsproject in Suriname uit te voeren komt specifiek van zijn vrouw. Farid vindt het geweldig dat, ondanks de situatie in het land, er nog veel mensen zijn die anderen een helpende hand willen bieden. Hij geeft aan dat de organisaties die benaderd zijn om dit project te draaien, gelijk hebben ingestemd en zelf hun eigen mensen hebben ingezet om mee te helpen.
Het koppel is elke dag aanwezig bij de gebedshuizen om mee te helpen koken zodat het proces sneller verloopt. Fazia Habib vertelt dat ze dit project merendeels hebben gefinancierd uit eigen zak. Haar man voegt eraan toe dat van familie en vrienden in Nederland ze ook wat ondersteuning hebben ontvangen. Het project voeren Farid en Fazia Habib samen uit met Hillegonda Leeflang. Leeflang zal het project verder trekken wanneer de twee initiatiefnemers teruggaan naar Nederland.