De kantonrechter heeft Chivaro P. veroordeeld tot een gevangenisstraf van 4 jaar voor zijn aandeel in een gewapende beroving van januari vorig jaar.
Het vonnis lag 1 jaar hoger dan de eis van het Openbaar Ministerie (OM). Volgens de rechter had de rover met zijn daad getoond, geen respect te hebben voor andermans bezittingen en is hij met zijn handelen medeverantwoordelijk voor het vergroten van een gevoel van onveiligheid in de samenleving.
De verdachte had in zijn ontkenning aangevoerd dat hij niet bij de beroving betrokken kon zijn, omdat hij op de bewuste dag voortdurend thuis was. Het OM heeft met bewijsmateriaal het alibi omver gestoten. Chivaro P. en een of meerdere mannen hadden voorafgaand aan de beroving, hun slachtoffers achtervolgd vanuit Paramaribo naar Paranam. Hoewel hij het feit met anderen heeft gepleegd, stond hij alleen terecht. Zijn advocaat heeft op de zitting van 20 juli jongstleden vrijspraak geëist wegens gebrek aan bewijs. De openbare aanklager heeft, aldus de verdediging, niet hard kunnen maken dat de auto van de rovers in de videobeelden dezelfde is als die van de verdachte.
Maar, volgens de rechter was hij het wel met het OM eens dat de diefstal door middel van geweld (tezamen en in vereniging) wettig en overtuigend is bewezen. Het verweer van de verdediging is verworpen. Er is, bij het vormen van een oordeel, onder meer uitgegaan van de gedetailleerde analyse van videobeelden van het Safe City Project, die de achtervolging van het voertuig van de slachtoffers heeft vastgelegd. De rechter noemde een reeks unieke kenmerken van de auto van Chivaro P. waarmee de beroving is gepleegd en welke ook te zien zijn op de beelden. De rovers sloegen toe op het moment dat de slachtoffers zich tot een pompstation in Para hadden gewend om bij te tanken. De slachtoffers hebben letsels overgehouden aan de gewelddadige overval.
Een politieonderzoek in de buurt waar de beklaagde woont, leverde als resultaat op dat hij er niet goed te boek staat. Hij wordt door verschillende buurtbewoners in verband gebracht met inbraken die plaatsvinden in de omgeving. En op de dag van de beroving zou hij wel zijn uitgereden, in tegenstelling tot zijn eigen verklaring. Op de video’s is te zien dat het kenteken van het voertuig waarin de criminelen zich verplaatsten, is voorzien van een donkere mica plaat.
Toen de politie de auto van Chivaro P. opspoorde was die niet voorzien van een mica plaat op het kenteken. Na verhoor heeft hij de politie wel geleid naar de locatie waar hij de plaat had verborgen. Volgens buurtbewoners heeft hij de plaat vaker op zijn kenteken waardoor die niet te lezen valt. De rechter heeft ook meegewogen dat de slachtoffers de auto hebben herkend en dat getuigen belastende verklaringen hebben afgelegd.
In de toelichting van de uitspraak zei de rechter dat de openbare aanklager mild was geweest met de strafeis van 3 jaar, des te meer omdat Chivaro P. gedurende het proces nimmer spijt had getoond voor zijn daad. Bovendien blijkt hij hardleers te zijn, gezien het feit dat hij in 2008 ook al was veroordeeld voor een beroving door middel van braak. De rechter vond het daarom ook billijk hem met een celstraf van 4 jaar zwaarder te straffen dan het voorstel van de vervolging.