Enkele journalisten, die zich hebben gebundeld in een mediacollectief, hebben vandaag om 14.00 uur een protestbrief ingediend bij het Kabinet van de President. In de brief uiten zij hun misnoegen over de wijze waarop de regering omgaat met de journalisten en dat zij zich beknot voelen in hun werk.
“Tal van journalisten en verslaggevers zijn niet te spreken over de wijze waarop het toegaat tijdens de regeringspersconferenties en waarbij er zelfs sprake is van beknotting van de werkwijze van de pers. Ondanks dat het om een persconferentie gaat, merken we
dat de pers weinig ruimte krijgt om vragen te stellen”, geeft het collectief aan in de brief.
Niet op oorlogspad
Journalisten van verschillende mediahuizen hebben de brief ondertekend. Het feit dat een groot deel van de journalisten op het veld dit ervaart is al veelzeggend, is de mening van de meeste collega’s. Zij benadrukken dat zij zich niet op het oorlogspad willen begeven, maar slechts een goede samenwerking willen, om zo de samenleving van informatie te voorzien.
Onafhankelijke journalisten
“Wij van de media willen een goede samenwerking met de regering en wensen op een efficiënte en transparante manier informatie te verkrijgen. Omdat er voor ons als onafhankelijke journalisten en mediahuizen een onwenselijke dan wel onwerkbare situatie is ontstaan zijn we bij elkaar gekomen en hebben wij gezamenlijk deze brief opgesteld”, zegt het collectief,
Gesprek met de president
Behalve aan de president hebben zij een kopie van de brief aangeboden aan de voorzitter van De Nationale Assemblee, Marinus Bee, de vicepresident en de directeur van de Communicatie Dienst Suriname. De journalisten hopen in een gesprek met de president tot werkbare oplossingen te komen om de persconferenties vlotter te doen verlopen, zodat zij als mediawerkers hun werk goed kunnen uitvoeren zonder zich daarbij beknot te voelen.