Aniel Koendjbiharie, DNA-kandidaat nummer 46 van de combinatie OPTSU, hoopt op een nationaal kabinet. “We hopen dat er een kabinet komt, waar mensen op posities geplaatst worden op basis van hun deskundigheid in plaats van de politieke kleur.”
Koendjbiharie, die ook voorzitter is van de Stichting Wan Okasi, stond bij de vorige verkiezingen op de kandidaten DNA-lijst van DOE, maar hij kreeg niet genoeg stemmen om het volk te vertegenwoordigen in het parlement. Hij hoopt dat bij deze verkiezingen het hem wel lukt.
Hij zal dan opkomen voor de belangen van de mensen met een beperking, zwakke huishoudens en andere achtergestelde groepen. Volgens hem wordt er al jaren heel weinig tot geen aandacht geschonken voor deze groep. Dus hij hoopt dat deze mensen een stem krijgen in het parlement.
De OPTSU DNA-kandidaat maakt zich ook zorgen over het politiek gebeuren in het land, waarbij er bijna in alle sectoren politiek bedreven wordt. Hij hoopt dat bij de komende verkiezingen het electoraat kiest voor een nieuwe partij of combinatie, zodat er verandering komt in het land. “We moeten zeker niet gaan voor de partijen, die de laatste jaren de leiding hebben gehad over Suriname, want we zien allemaal wat er gebeurt.”
Vervolgens laat hij weten dat zijn partij na de verkiezingen een samenwerking aan kan gaan met elk partij, maar het beleid moet gericht zijn op het ontwikkelen van het land. Hij plaatst zijn vraagtekens over de oprechtheid en eerlijkheid van politieke partijen, die na de verkiezingen aan de hand van hun behaalde zetels aantal ministeries opeisen. “Men moet niet gaan voor aantal ministeries, maar voor doelen die binnen een bepaalde tijd gerealiseerd moeten worden in het voordeel van het volk.”
Hij merkt op dat belangrijke posities niet altijd ingevuld hoeven te worden door mensen uit een partij, maar deze moeten gegund worden op basis van deskundigheid.