Voorzitter Reshma Mangre van BvL/ALS wacht op het juiste moment om een algemene lerarenvergadering (alv) uit te schrijven. “Vanwege het samenscholingsverbod kan ik geen alv uitschrijven, omdat ik niet kan ingaan tegen de maatregelen, die worden genomen door het Ministerie van Volksgezondheid. Ik wacht dus op het juiste moment”, zegt Mangre.
Mangre geeft aan dat een groot deel van de leden van de twee organisaties wel tevreden is met haar als voorzitter. “Alleen een heel klein deel van de organsatie zoekt naar aandacht en dat was ook te merken aan de opkomst van de leerkrachten op het Bronsplein.” De voorzitter zegt verder dat er optimaal via de communicatiepersonen wordt gecommuniceerd met de leerkrachten, dus zij weet niet waar het misgegaan is. Volgens haar zijn enkele leerkrachten niet blij, omdat zij akkoord is gegaan met de overheid over de 17 procent verhoging, maar dit is momenteel het beste aanbod, dat de regering kon doen.
Mangre geeft verder aan dat alleen leerkrachten, die lid zijn van BvL/ALS, er recht op hebben kritiek te leveren op haar en een alv aan te vragen. “De meeste leerkrachten, die enkele weken terug hadden geprotesteerd en die op het Bronsplein aanwezig waren, zijn niet eens lid van BvL/ALS, dus deze leerkrachten hebben niet eens het recht om te protesteren tegen BvL/ALS.”
Er is heel wat kritiek op Mangre vanwege haar twee functies. Zij is namelijk voorzitter van een vakbond en VHP-parlementariër. Deze kritiek doet Mangre niets en zij blijft haar inzetten voor de leerkrachten, als bondsvoorzitter en voor het volk als parlementariër. De vakbondsleider vindt dat een loonaanpassing voor de leerkrachten geen oplossing is, want een groot deel van het salaris gaat naar belasting en een loonaanpassing kan ook leiden tot devaluatie. Volgens haar heeft de regering wel een luisterend oor voor een wensenpakket voor de leerkrachten, die betere secundaire voorzieningen zal bieden aan de lesgevenden.