De Medische Zending heeft de gewoonte om haar beleid vooraf te bepalen. Dit zegt directeur Herman Jintie in een gesprek met Key News. De leidinggevende stelt dat de organisatie niet los en vast werkt en daarom om de drie jaar een beleidsplan opstelt om aan de slag te gaan. Donderdag heeft de leiding van de organisatie het plan overhandigt aan de leiding van De Nationale Assemblee (DNA). “We vervatten alles wat wij willen doen en bereiken in een document.”
Nadat de beleidsperiode tot 2021 is afgesloten, is de organisatie naar zeggen van de directeur in discussie gegaan over wat beter kan en hoe de organisatie haar doelen in haar verzorgingsgebied verder zal verrichten. “We hebben daarbij de totale organisatie geconsulteerd en daarnaast ook gebruik gemaakt van onze stakeholders om af te stemmen wat hun verwachtingen zijn voor de eerste lijn gezondheidszorg in het binnenland”, zegt Jintie zelfverzekerd.
Groei
De directeur zegt verder dat thema van het beleidsdocument is, ‘overleven en excelleren in uitdagende tijden door teamgeest focus en passie bij de toepassing van de medische zending integrated primary healthcare’. Het thema is heel erg belangrijk voor de directie, zegt Jintie. Hij vertelt dat hij dit ook heeft voorgehouden aan DNA, omdat de organisatie alle ondersteuning nodig heeft die kan worden geboden. Jintie legt uit dat de organisatie ook door moeilijke tijden gaat. “Als u naar de ontwikkelingen om ons heen kijkt, dan ziet u bepaalde uitdagingen”, zegt hij verwijzend naar de Covid-19-pandemie en de huidige situatie van wateroverlast.
Jintie geeft aan dat het de bedoeling is dat de Medische Zending zal overleven in deze beleidsperiode, maar ook beter wil worden. “We gaan verbeteren in de komende tijd, omdat we niet tevreden zijn met wat we doen. We denken en geloven bij de medische zending dat als je in nauw contact bent met de gemeenschappen in het binnenland, zij de ruimte zullen hebben om hun behoefte kenbaar te maken en op basis daarvan gaan wij het beleid dus bepalen.” Jintie benadrukt dat het ook de bedoeling is dat er continu overleg moet zijn met de bewoners in hun verzorgingsgebied. Alle structuren in het binnenland en Paramaribo moeten betrokken zijn bij het beleid.