André Misiekaba, partijtopman van de Nationale Democratische Partij (NDP), erkent dat de partij fouten heeft gemaakt tijdens haar regeerperiode. Eén van die fouten was de arrogantie na het behalen van 26 zetels in het parlement.
Volgens Misiekaba was het onrespectvol om vooraf te verkondigen hoeveel zetels men zou behalen, terwijl het aan het volk is om die beslissing te nemen. Daarnaast was de aanpak van problemen vaak te mild; er werd te weinig krachtig opgetreden bij diverse zaken,en sommige problemen werden eenvoudigweg bedekt met de mantel der liefde.
Misiekaba benadrukt dat, ondanks de gemaakte fouten, de NDP zich altijd heeft ingezet voor de basisbehoeften van het volk. Hij gaf aan dat zijn partij er alles aan zou doen om te voorkomen dat kinderen zonder eten zitten of niet naar school kunnen gaan. Als de nood hoog is en het volk honger heeft, zal er desnoods geleend worden om te voorzien in de essentiële behoeften, verklaarde hij in het programma Bakana Tori via LIM FM.
Hij verwees ook naar partijvoorzitter Jenny Simons, die er altijd op hamert dat het land niet mag kampen met een tekort aan de meest essentiële voorzieningen. Als president zou Misiekaba zelfs tien reizen minder maken om ervoor te zorgen dat de gezondheidszorg op peil blijft en dat kinderen in ziekenhuizen niet sterven door slechte zorg. Hij verwees naar de vele dienstreizen van Chan Santokhi.
In zijn bijdrage ging de politicus ook in op het sociaal programma van de vorige NDP-regering. Hij erkende dat de regering meer terughoudend had moeten zijn in de uitvoering van dat programma. Volgens hem mag corruptie nooit meer getolereerd worden omdat dit een belemmering vormt voor de verdere ontwikkeling van Suriname. Zonder ingrijpende veranderingen zal het land niet vooruitkomen, aldus de politicus.
Hoewel er tal van mooie programma’s en voorstellen zijn geweest, stelt Misiekaba zich de vraag waarom de bevolking na 49 jaar onafhankelijkheid nog steeds niet tevreden is met de huidige staat van het land. Hij verwijst naar het systeem dat volgens hem een obstakel vormt voor de verdere ontwikkeling van Suriname. Uiteindelijk ligt het aan het volk om te beslissen of de NDP opnieuw regeerverantwoordelijkheid krijgt.