De theaterproductie Na Famirman Du is terug. Deze voorstelling is in 2019 voor het eerst opgevoerd met de bedoeling om het te herhalen, maar door de Coronapandemie kon dat niet, vertelt regisseur Anthony Robinson.
De regisseur vertelt dat de productie is ontstaan vanuit de rijke diversiteit van menselijke ervaringen. “Door het beleven van de verhalen van verschillende mensen, heb ik persoonlijk kunnen ervaren welke impact het geheimhouden van belangrijke informatie kan hebben.” Dit heeft hij dus verwerkt in het stuk.
De voorstelling wordt door NAKS gepresenteerd. “De bedoeling is om het publiek mee te nemen op een reis door de tijd, gebruikmakend van zang, muziek en vertelkunst, zodat ze belangrijke momenten uit het leven van de familie kunnen ervaren”, illustreert de regisseur. Daarbij komen verschillende thema’s aan bod, waaronder de dood, het belang van familiehistorie, omgaan met de natuur en identiteit.
“Deze theaterproductie biedt het publiek de mogelijkheid om diepgaande reflectie en emotionele betrokkenheid bij deze thema’s te ervaren, terwijl ze getuige zijn van de impact van het verleden op het heden en de toekomst van de familie”, motiveert Robinson.
Een groep van 15 personen, bestaande uit acteurs, drummers en zangers, staan op 2 en 3 december op de planken in theater Thalia om het verhaal te vertellen van één broer en vier zusters die, tien jaar na het overlijden van hun moeder, een geschreven document ontdekken tussen de oude bezittingen van hun moeder. “Gedurende het afgelopen decennium zijn de levens van elk van de kinderen getekend door talloze onaangename momenten waarvoor geen verklaring kon worden gevonden”, aldus Robinson.