Via luidsprekers is er aan de Maagdenstraat door deelnemende actievoerders opgeroepen om de acties van de Centrale Van Landsdienaren Organisatie (CLO) te ondersteunen. Dinsdag, de vierde dag waarop er door de binnenstad van Paramaribo is geprotesteerd, is bekendgemaakt dat woensdag het ultimatum van de regering om het roer om te gooien, is verstreken. Daarna zullen volgens actievoerder Miguell Menes de acties verscherpt worden.
Menes merkt op dat mensen uit vooral de volksbuurten moeten meedoen. “Flora, Tammenga, Sophia’s Lust, ik roep jullie en alle andere volksbuurten, waar mensen het bijzonder moeilijk hebben, op om de straat op te komen”, zegt Menes. Hij stelt dat de regering het niet meent met het volk. Het ontslag van de politietoppers Sergio Gentle en Raoul Hellings moet tijdens de acties ook aandacht krijgen, omdat de manier waarop de twee brodeloos zijn gemaakt, nadat zij hun misnoegen uitten, heel erg rancuneus is.
De actievoerder is ook van mening dat president Chan Santokhi het niet leuk vindt dat er acties gevoerd worden tegen het beleid van de regering. “Hij slaapt ‘s avonds niet goed”, weet Menes. De samenleving moet volgens hem niet bang zijn dat het land stuurloos zal zijn als de huidige regering is afgezet door de acties. Menes: “Er zijn andere partijen en bewegingen die het werk kunnen doen. Die hebben tenminste een plan, maar deze regering heeft geen plan.” Hij merkt op dat het ultimatum, dat middels een brief aan het staatshoofd is bekendgemaakt, morgen vervalt.
“Woensdag vervalt het ultimatum en dan gaan wij mondig worden”, belooft Menes. Afgelopen vrijdag is de brief waarin de actiepunten en het ultimatum is opgenomen, voorgelezen aan de directeur van het kabinet van de president. Hierin stond dat het volk de huidige financiële situatie niet meer aankan. De president is gevraagd het roer om te gooien en te luisteren naar het volk. Ook is aangehaald dat Suriname in een deplorabele financiële en politieke situatie is beland. Deze situatie zou maken dat herstel haast onmogelijk wordt.