Stichting Weid Mijn Lammeren heeft donderdag duizend voedselpakketten verdeeld aan hulpbehoevenden op Bronsplein te Frimangron.
Dit is volgens projectleider Gloria Lie Kwie Sjoe niet alleen een steun voor de moeilijke economische situatie, maar het moet ook gezien worden als het geven van hoop aan deze doelgroep. Het was niet gewoon een pakket overhandigen aan hulpbehoevenden, maar bij aankomst is er gesproken en gebeden met de mensen.
Dit project is tot stand gekomen met de hulp van verschillende donateurs in Nederland en Suriname, die voor een groot deel uit Christenen bestaat. Al heel vroeg in de ochtend was er een drukte te merken op het plein. Om alles in goede banen te leiden, heeft de stichting gewerkt met toestemmingsbrieven voor het verdelen van de voedselpakketten. De toestemmingsbriefjes die als bonnen golden, zijn eerder verstrekt via het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting, kerken, en andere organisaties.
Lie Kwie Sjoe zegt dat de pakketten elk een waarde hebben van omgerekend tien euro per stuk. “En ik besef heel goed dat de nood heel groot is in Suriname en dat één pakket maar een dag of twee meegaat. Daarom is het pakket een middel om de mensen te ondersteunen om goede keuzes te maken in de toekomst”. Ze geeft aan dat het allerbelangrijkste gezien moet worden als hoop geven aan de mensen. Dit zal volgens de projectleider ertoe bijdragen dat de mensen kracht krijgen om hun geld goed te gebruiken en niet voor zaken die geen goed doel nastreven. Lie Kwie Sjoe zegt dat het nu tijd is dat individuen goed omgaan met de tijd, de middelen en de talenten die ze hebben gehad van de Schepper.
Er is eerst goed nagedacht over het ordelijk verloop van de dag. In samenwerking met veiligheidsinstanties is er een goed plan opgesteld om dit te kunnen realiseren. Zo waren er verschillende rijen gemaakt, waardoor de doorstroom om een pakket in ontvangst te kunnen nemen, vlot verliep. Er was ook een speciale rij voor mensen boven de 65 jaar.
Lie Kwie Sjoe zegt dat het opmerkelijk is dat mensen door de heersende situatie in het land gefrustreerd en gestrest raken. Daarnaast merkt ze op dat mensen nu sneller boos worden. De situatie in het land maakt dat jonge mensen stoppen met hun studie, wat zeer verontrustend is. Daarom was het geven van hoop belangrijk. Ze gaf de mensen mee dat door de talenten die ze bezitten en de onderlinge steun, ze gezamenlijk uit de situatie zullen geraken.
In haar boodschap drukt Lie Kwie Sjoe een ieder op het hart zichzelf als een leider te zien. “Een leider is iemand die invloed kan uitoefenen, daarom is het belangrijk goede keuzes te maken en vooral hoopvol te blijven”, aldus Lie Kwie Sjoe.