Het nieuw gebouw van De Nationale Assemblee, DNA, aan de Henck Arronstraat is gisteren officieel in gebruik genomen.
Vanaf nu wordt een deel van het administratief personeel in het gebouw gehuisvest. Bij de ingebruikname is het nieuw uniform van het DNA-personeel samen met het nieuw reglement en logo van de organisatie gepresenteerd. DNA-voorzitter Marinus Bee spreekt van nog eens een historisch moment. Hij stelt dat het in de bedoeling ligt om een ander deel naast het gebouw op te zetten waar er vergaderingen belegd zullen worden.
Bee zegt dat het tijd werd dat de organisatie een nieuw logo kreeg. Hij stelt dat het logo hetzelfde was als dat van de regering, terwijl de rechterlijke haar eigen beeldmerk heeft. Gezien de scheiding der machten kunnen de organisaties niet hetzelfde logo hebben.
Hij zegt dat de beleidscontouren van de organisatie zijn uitgezet. “Een nieuw uniform omdat wij vinden dat het personeel representatief moet zijn.” Bij buitengewone zittingen zal er een speciaal uniform worden aangetrokken. Bij de reguliere vergadering wordt het standaard tenue aangedaan. Bee heeft het personeel gezegd dat men nu naar hen zal opkijken en zij direct herkenbaar zullen zijn.
President Chandrikapersad Santokhi zegt dat hij blij is dat de DNA nu een eigen huis heeft. Hij stelt dat dit ook positieve effecten zal hebben op de taakuitvoering van de organisatie. Het staatshoofd stelt verder dat hij ingenomen is door de presentatie van het nieuw logo, uniform en reglement. Dit omdat niet het gebouw alleen voor een uitstraling naar de samenleving zorgt, maar ook het personeel. Santokhi zegt dat het nieuw gebouw beschermd moet worden en vooral door de Almachtige.
Bisschop Karel Choennie zegende na alle speeches het gebouw in. Hij stelt dat het gebouw een schoonheid is dat gecreëerd is in de binnenstad. Choennie heeft in zijn gebeden meegenomen dat het huis van het volk een symbool wordt voor recht, rechtvaardigheid, vrede en harmonie tussen de bevolkingsgroepen. “Laat er hier vergaderd worden met wijsheid en inzicht. Laat hier de toekomst altijd bloeien.”