“Journalisten zijn geen tegenstanders, integendeel zijn het partners in de ontwikkeling”, zegt Marinus Bee, voorzitter van De Nationale Assemblee vandaag als reactie op de kopie van de protestbrief die hij kreeg van het Media Collectief. Enkele journalisten hebben zich gebundeld in een Media Collectief en hebben een protestbrief opgesteld. Hierin uiten zij hun misnoegen over de wijze waarop regeringspersconferenties plaatsvinden. “We moeten als beleidsmakers blij zijn met de kritische vragen, want dat houdt ons scherp. Anders gaan we in slaap vallen en dat is niet de bedoeling”, merkt Bee op.
Het collectief is ook geweest naar het Kabinet van de President. Aanvankelijk zou de president de brief in ontvangst nemen, maar hij was verhinderd. Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken International Business en Internationale Samenwerking heeft de brief in ontvangst genomen in bijzijn van directeur Alven Roosvelt van de Communicatie Dienst Suriname.
“De minister heeft de brief in ontvangst genomen en heeft aangegeven dat er binnen afzienbare tijd een reactie wordt gegeven”, zegt Ivan Cairo, journalist van de Ware Tijd en ook betrokken bij het Media Collectief. Volgens de journalisten zou dit moeten gebeuren op de eerstvolgende persconferentie. “Wat er daarna moet gebeuren zal nog bepaald worden binnen het collectief”, geeft Cairo aan. Hij heeft er vertrouwen in dat het collectief serieus zal worden genomen. “We hebben contact gemaakt met de president en binnen een werkdag hebben we dit kunnen regelen”, zegt Cairo.