De rechter heeft de rover G.A. veroordeeld tot een gevangenisstraf van 10 jaar voor het doodschieten van een militair tijdens een overval aan de magnesiumstraat. G.A. maakte deel uit van een bende die op 12 februari 2016 een gezin beroofde.
De militair was samen met een collega op wacht bij een andere woning in de straat. Toen ze gestommel hoorden en poolshoogte kwamen nemen, loste G.A. het fatale schot op een van de mannen.
G.A. ontkende tot het einde van het proces elke betrokkenheid bij de overval. Hij beweerde dat hij op het moment van het delict in Frans-Guyana was en daarom niet verantwoordelijk kon worden gehouden voor iets wat in Suriname was gebeurd. De al veroordeelde medeverdachten in deze zaak ontkrachten echter het verhaal van G.A. Zij bevestigden niet alleen hun eigen aandeel, maar beweerden ook dat G.A. degene was die de militair doodschoot. Een van de medeverdachten verklaarde dat G.A. de bende in de problemen bracht door te schieten, aangezien dat niet de bedoeling was.
Het politieonderzoek bracht aan het licht dat het gezin zich op het erf bevond toen de bende arriveerde. De criminelen waren gewapend en dwongen het gezin het huis binnen te gaan en onder dreiging geld af te geven. Tijdens de overval ging G.A. naar buiten en kwam hij ineens terug rennend met de woorden “Wanted”, waarmee hij aangaf dat ze betrapt waren. Hij had gezien dat twee gewapende militairen naar de woning toeliepen. De militairen hielden de wacht bij een ander huis in de straat en merkten dat er iets mis was.
Ze kwamen poolshoogte nemen, maar werden verrast door het fatale schot uit G.A.’s vuurwapen. G.A. vluchtte daarop en zijn jachtgeweer met ingekorte loop werd later gevonden op de plaats van waar hij had geschoten. Terwijl de andere bendeleden dezelfde avond werden aangehouden, vluchtte G.A. naar Frans-Guyana. Een van de overvallers bleek achteraf een buurjongen te zijn van de slachtoffers. Een deel van de overval was vastgelegd op beveiligingscamera’s. De verdachte werd herkend door zowel zijn medeverdachten als de getuigen. Vijf verdachten werden dezelfde avond van de beroving aangehouden, maar G.A. wist te ontsnappen naar Frans-Guyana. Pas in 2021 werd hij weer in Suriname gesignaleerd toen hij er was om persoonlijke documenten te regelen.
De rechter oordeelde dat de bewijzen, aangedragen door het Openbaar Ministerie (OM), wettig en overtuigend waren. Daarentegen had de verdachte geen gebruik gemaakt van de mogelijkheid om zijn alibi te bewijzen. De rechter merkte op dat G.A. niet kon aantonen dat hij op het moment van het delict in het buitenland was, zoals hij beweerde. Daar tegenover stonden de verklaringen van zijn medeverdachten en getuigen die hem op de plaats van het delict plaatsten. De rechter oordeelde dat de handelingen van G.A. hebben geleid tot de wrede dood van de militair, wat zijn familie veel leed heeft bezorgd. Bovendien heeft hij volgens de rechter bijgedragen aan een geschokte rechtsorde en de samenleving onveiliger gemaakt.