Samantha Gadjradj is in het weekend gekozen tot de eerste vrouwelijke voorzitter van de Surinaamse Worstel Federatie (SWF). Hierbij neemt ze het roer over van het bestuur van oud voorzitter Ravin Changoer, die ruim 10 jaren heeft aangezeten.
Voor de verkiezing is er slechts een lijst ingediend, waardoor het bestuur onder leiding van Gadjradj per acclamatie is gekozen tijdens de algemene ledenvergadering van de organisatie. Het bestuur bestaat verder uit: Firdaus Ishaak, Santosh Sharman, Ryan Padarath, Ricardo Soerodikromo, Donovan Dongo, Alexander Tjok Kiem Fa en Remy Padarath. De functies voor deze bestuursleden worden onderling verdeeld.
“Ik stel voor dat we starten met een schone lei. Je kan niet iedereen tevreden stellen, maar je kan wel je best doen om alle neuzen dezelfde kant op te laten kijken. Wij willen dat SWF steeds verder gaat en elk bestuur de lat steeds hoger legt”, geeft Gadjradj in haar toespraak als nieuwe voorzitter aan. Volgens haar gaat dit bestuur voor inclusief beleid, waarbij eenieder betrokken zal worden.
“Wij willen dat de organisatie verder groeit en de sport meer bekendheid krijgt, waarbij de leden ook betere training kunnen krijgen en weggestuurd kunnen worden om te groeien op nationaal en internationaal niveau”, ging Gadjradj verder. Om dit niveau te bereiken, heeft het bestuur het voornemen om onder andere deskundigen binnen te halen, die clinics zullen verzorgen voor de leden.
Gadjradj schreef al eerder geschiedenis in 2019 toen zij werd gekozen tot de eerste vrouwelijke deken van Surinaamse Orde van Advocaten. Hoewel zij niet alle doelen heeft kunnen realiseren, zijn er toch enkele mijlpalen die zij heeft bereikt. Zo zijn de rechtszittingen tijden de covid-19 -pandemie gewoon doorgegaan. Ook de communicatie naar de leden toe en het Hof is tijdens haar periode geïntensiveerd.
Het laatste is ook een van de punten die zij wil verbeteren tijdens haar zittingsperiode als voorzitter van de SWF. Tijdens de alv gaf zij daarom ook haar nummer door aan de leden. Volgens haar is het belangrijk dat er bij eventuele onenigheid ook wordt gebeld om het probleem door te geven, zodat er voor een oplossing gezorgd kan worden. Gadjradj is voor twee jaar gekozen.