Het personeel van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) blijft in beraad. Lloyd Pool, voorzitter van de bond bij de organisatie, geeft aan dat er weer met actievoeren is begonnen, omdat de afspraken die gemaakt zijn met de overheid nog steeds niet zijn nagekomen.
Afgesproken was dat de medewerkers van het ziekenhuis eind november een loonsverhoging van acht procent tegemoet zouden zien. Echter, is elke cent daarvan weggebleven. Pool geeft aan dat de acties doorgaan tot de werknemers de afgesproken loonsverhoging op hun rekening zien staan. Hij geeft aan dat de vakorganisatie van de regering heeft vernomen dat het geld al is overgemaakt, echter gaat die vlieger niet meer op bij het personeel omdat zij al maanden hoort dat het geld wordt overgemaakt. Echter, is tot nog toe niets daarvan terechtgekomen.
Pool benadrukt dat de acht procent loonsverhoging een belofte is van de regering. Hij wijst er daarom op dat hiervoor er een overeenkomst is gesloten tussen de overheid en de vakbonden. Het is daarom niet meer vragen ernaar, volgens de bond staat het vast dat deze loonaanpassing moet komen. Eerder heeft de regering beloofd dat de looncorrectie al op 6 september merkbaar zou zijn op de rekeningen van de medewerkers van het ziekenhuis. Dit alles zonder schot in de zaak
De bond houdt vrijdagochtend wederom een ALV om haar leden te informeren over de stand van zaken. De bedoeling is dat de staat zo snel als mogelijk inkomt zodat verdere conflicten achterwege gelaten kunnen worden. Het personeel van AZP had woensdag spontaan een actie op touw gezet om hun misnoegen kenbaar te maken over de verhoging die hun beloofd is. De mensen stonden voor de poort van het ziekenhuis en hebben duidelijk kenbaar waarmee ze zitten.
Het personeel is eerder verhaal gaan halen bij de directie, nadat de minister van Volksgezondheid hen had verwezen naar de directie voor afstemming. Medisch directeur Fauzia Poese heeft de boze menigte van verpleegkundigen ontvangen en hield de groep voor dat zij evenveel weet als de mensen zelf en dat het ziekenhuis ook wacht op de 8 procent loonsverhoging zodat zij deze kunnen uitbetalen.
Het is niet de eerste keer dat het ziekenhuispersoneel in beraad is om ontevredenheid over zaken. Eerder dit jaar is er ook geklaagd over verschillende tegemoetkomingen die de regering deze mensen moest toekennen. Het personeel klaagt sinds de covid-pandemie dat zij beter gewaardeerd moeten worden door de werkgever.